European Judo Championships

Dám si sem tuhle fotku. Je z Mistrovství Evropy v judu 2020 v Praze v O2 areně a je pro mě zásadní.

Ale od začátku…

Spolupráci s Českým svazem juda jsem začal tak, že jsem je uprosil, abych jim mohl dělat sociální sítě. O ty jsem se staral rok a půl skoro zadarmo ve svém volném čase. Dokonce jsem si i sám zaplatil cestu do Gruzie na grand prix, abych si dojel pro obsah.

Pak jsem se dozvěděl, že se chystá mistrovství Evropy v judu v O2 areně. „U toho musím být!“ věděl jsem.

Tak jsem zase začal klepat na dveře svazu. „Budu shánět sponzory!“, „Postavim vám web!“, „Připravim infotainment na kostku pro fanoušky!“ Nebrali mě moc vážně.

Zlom nastal, když si svaz najal Ondřeje Novotného z OKTAGON MMA, aby jim akci připravil. Toho jsem znal ještě z dob, kdy dělal speakera na hokejové Slavii v O2 areně. Dali jsme si schůzku a v květnu 2019 odletěli do Minsku na Evropské hry. Já na sociální sítě, Ondřej aby nasál a pochopil judo. Za stejným účelem jsme letěli v září 2019 do Tokia na mistrovství světa.

Potom Ondra skončil a jeho práci jsem přebral já. Vykulenej kluk, který neví, která bije.

Každopádně přípravy pokračovaly a já jsem pod sebe postupně nabíral víc a víc zodpovědnosti. Propagace, show, péče o partnery, merchandising, atd. Věnoval jsem tomu stovky hodin svého volného času. Přiváděl jsem lidi, kteří jsou v Česku špičky ve svém oboru. A učil jsem se za pochodu.

Vše se zhmotnilo minulý týden v akci, která v Česku 30 let nebyla, rodila se v ohromných bolestech a kterou odteď bude Evropská judistická unie dávat za vzor dalším organizátorům. Navzdory probíhající pandemii a tvrdým opatřením.

Začal jsem a skončil jako jiný člověk. Lepší, otrkanější, sebevědomější.

Na fotce je se mnou brácha, který se na mistrovství Evropy pral. Doprovázím ho po prohraném zápase v backstage O2 areny. Stejně jako mě provázeli a učili jiní lidi při mé cestě. A já se těším, kam naše kroky povedou dál.